Merkur-butikker til topps hos Coop

Coop Marked Skjolden i Sogn og Matkroken Bessaker i Trøndelag ble kåret til Årets butikker på Coop sitt butikksjefmøte på Gardermoen. Begge vinnerne deltar i Merkur-programmet for utvikling av distriktsbutikker.

to kvinner og mann med diplom

VINNERENE: Kjedesjef Ingjerd Vestengen (t.v.) sammen med butikksjef Silvija Apeinane fra Coop Marked Skjolden og konserndirektør Geir Inge Stokke i Coop.

De to butikkene var best i sine kjeder. Nærbutikken i Skjolden vant klassen for Coop Marked med under 12 mill. kr. i omsetning, mens butikken på Bessaker ble best i klassen for Matkroken-butikker med under 10 mill. kr.

Kjøpmann Torhild Monkan ved Matkroken Bessaker vant denne konkurransen også for to år siden. Butikken som lokalt blir omtalt som «Enka» fordi det offisielle butikknavnet er i Hopstad E. Enke, ligger i Roan kommune.

Coop Marked i Skjolden har opplevd en positiv utvikling etter at de fikk helt ny butikk, etter godt samarbeid mellom bygdefolket, kjeden, kommunen og Merkur. Bygda samlet inn en million kroner i lokal aksjekapital, kommunen gav 700.000 kr i tilskudd og Merkur gav 400.000 kr i tilskudd til nybygget som har gitt denne butikken et solid løft.

Årets Butikk tildeles butikken med best nøkkeltall. Her teller både omsetningsvekst, økonomisk resultat og resultater i den årlige kundeundersøkelsen.

Dame med diplom

JUBLER: Torhild Monkan fikk pris som Årets butikk for andre gang.