Lanserer lokalmat-app for nærbutikker

Små lokale butikker har ofte mye spennende lokalmat å by på, men det er ikke alle som vet om det. Nå har Merkur fått utviklet en ny app for mobiltelefon som skal sørge for at informasjon om lokalmat i den lokale butikken kommer fram til kundene.

Tor Ingar Nordby_Vigdis Myhre Næsseth_Martha Nordby_Joker Hedalen.jpg

LOKALMAT: Tor Ingar Nordby (t.v.) og Martha Nordby (t.h.) fra Joker Hedalen har vært med på utviklingen av den nye mobil-appen for lokalmat, sammen med prosjektleder Vigdis Myhre Næsseth (i midten).

Logo FINN NYT.jpg

Appen FINN-NYT gjøre det enklere for nye og gamle kunder å finne lokalbutikk og nyte lokalmat i fjellregionen i Sør-Norge.

Med FINN NYT kan man søke opp butikker i det området man skal reise til, eller ferdes i, lagre sine «favorittbutikker», og holde seg oppdatert om utvalget av lokalmat til enhver tid.

Lokalbutikkene som deltar i pilotprosjektet, kan på denne måten nå ut med sine lokalmatprodukter på en helt annen måte enn før. Nye og gamle kunder får tilgang på lokalproduserte varer og matopplevelser.

Perfekt for hyttefolk

FINN NYT app på mobil nærjpg.jpg

- Med finansiering fra Merkur og Fjellnettverket har vi fått utviklet en lokalmat-app som kan brukes av hyttefolk og tilreisende for å orientere seg om lokalmattilgang i butikker i fjellregionen, sier prosjektleder og Merkur-konsulent Vigdis Myhre Næsseth og Glenn Larsen, teknisk ansvarlig i Fossekall AS.

- FINN-NYT appen er Norges aller første butikk- og lokalmat-app med hovedfokus på fjellregionen i Sør-Norge. Appen vil kort og godt gjøre det enklere å FINNE og NYTE lokalmat, - derav også navnet, sier prosjektleder Vigdis Myhre Næsseth.

Pilotprosjekt

FINN-NYT gjør det mulig for lokalbutikkene som deltar i pilotprosjektet, å nå ut med lokalmatprodukter som finnes eller kan bestilles i lokalbutikken.

– Vi håper dette skal gi en vinn-vinn- situasjon; for butikken fordi dette skaper mer aktivitet og for kunden som får en bedre opplevelse av å være i det aktuelle området. Og ikke minst for produsenten som forhåpentligvis opplever økt etterspørsel etter sine produkter. Undersøkelser viser at hytteturister og andre besøkende ønsker bedre tilgang på lokalmat i de områdene de ferdes, sier Vigdis Myhre Næsseth.

For fjellbutikker

Utviklerne har jobbet hardt for å få den første versjonen av mobil-programmet klart til påsken. Det er aktuelt å utvikle FINN-NYT videre etter hvert som flere butikker registrerer lokalmat, og appen kan rulles ut i større områder.

I første omgang er FINN-NYT tilgjengelig for butikker i utvalgte områder av Valdres (Hedalen, Reinli, Etnedal og Vaset), Høvringen i Gudbrandsdalen og Bruvoll i Skjåk. I tillegg er den tilgjengelig i Vaksdal på Vestlandet. Den er gratis å bruke og gratis å laste ned fra Google Play, Play Butikk eller App Store.

- FINN-NYT vil definitivt bidra til å løfte frem lokalbutikkens betydning og lokalmatens fortreffelighet i en og samme funksjon. Appen bidrar til at distriktsbutikker får etablert en kommunikasjonskanal for å informere om tilgangen på bærekraftige lokale produkter som gagner alle. I fellesskap bidrar de til å løfte frem lokalmatprodusenter og norsk matkultur som kan gi dem økt omsetning og bedre driftsgrunnlag, avslutter Glenn Larsen i Fossekall AS.

LAST NED APPEN: Søk etter FINN NYT på Google Play eller Play Butikk eller App Store