Beste nærbutikk i Troms og Finnmark

Matkroken Rebbenes på Rebbenesøy er kåret til årets beste nærbutikk for Troms og Finnmark. Kjøpmann Jonny Engvik tok imot prisen på Merkurs regionkonferanse for distriktskjøpmenn i Tromsø.

Helge Schei_Jonny Engvik.jpg

VINNER: Kjøpmann Jonny Engvik (t.h.) mottok pris for beste nærbutikk av daglig leder Helge Schei i Merkur.

Den lille butikken har fått mye oppmerksomhet etter at kjøpmannen i fjor deltok i TV2-programmet «Ramm og Tørnquist redder Norge».

I fjor fikk butikken Coops pris for beste Matkroken-butikk, etter solid omsetningsøkning og godt samspill med lokalbefolkningen.

Nå har butikken fått Merkur-programmets pris for beste nærbutikk i Troms og Finnmark.

Handelslekkasje

Rebbenes-øya har rundt 60 fastboende og butikken har slitt med betydelig handelslekkasje. Problemet er at mange på øya heller kjøper maten sin i Tromsø, før de tar ferja hjem fra jobben.

Kjøpmann Jonny Engvik var urolig for butikkens framtid da Coop kjøpte Ica og overtok Matkroken. Han inviterte til folkemøte for å høre om det var grunnlag for videre drift. Etter dette har folk blitt mer bevisste på lokal handel og omsetningen har økt.

Mange tilleggstjenester

- Årets Merkur-butikk er en butikk som tross for begrenset nærmarked har klart å tilpasse sitt vareutvalg og har utviklet tilleggstjenester som har gjort butikken i stand til å overleve i et lite marked. Driften er preget av nøkternhet og godt kjøpmannskap, heter det i begrunnelsen for prisen.

Kjøpmannen har tradisjonelle tilleggstjenester som drivstoff, tipping, medisiner  og utkjøring av varer. I tillegg driver butikken utleie av hytter/leilighet, havfiskecamping og båt. Jonny Engvik livnærer seg også av snørydding og posttjenester.  

TV2 skapte blest

TV-programmet om butikken var med på å skape mye blest i lokalsamfunnet og skapte også økt omsetning.

- Selv om omsetningen siden er noe redusert, har drivers mot til å delta i dette programmet skapt mange refleksjoner om viktigheten av å ha en butikk i lokalsamfunnet og har redusert handelslekkasjen, heter det i begrunnelsen for prisen.

I forbindelse med utdelingen av prisen fikk kjøpmannen på Rebbenesøy også en hilsen fra kommunalminister Jan Tore Sanner.