Årets butikk på Indre Østland

Joker Bjoneroa på Gran er Årets nærbutikk for Indre Østland. Kjøpmann Roar Engensbakken har våget å satse, og butikken har blitt et naturlig treffpunkt i bygda.

Roar Engensbakken_Inge Ryan.jpg

PRISVINNER: Roar Engesbakken fikk pris for årets nærbutikk på Indre Østland. T.h. styreleder Inge Ryan i Merkur.

Prisen for årets butikk ble utdelt av styreleder Inge Ryan under Merkurs regionkonferanse for dagligvare-kjøpmenn på Nes på Hedmark.

Kjøpmannen fikk også en personlig hilsen fra kommunalminister Jan Tore Sanner.

Nærbutikken på Bjoneroa har nylig gjennomgått generasjonsskifte og hele familien står samlet om driften. Roar Engensbakken er tredje generasjon som driver butikk på vestsida av Randsfjorden. Men mor Anne Marit er fortsatt å se i butikken – med Joker-uniform.

Kjøpmannen er utdannet kokk, og butikken arrangerer blant annet bygdepub og grillaften. Butikken ligger i et bygdesamfunn som ligger langt unna de fleste. Dette skaper samhold. Butikken har blitt et naturlig treffpunkt i bygda.

Den nye kjøpmannen har våget å satse. Roar Engensbakken har oppgradert og utvidet butikk-lokalet, med økonomisk støtte fra Merkur. Det er en målsetting at bygdefolket skal få en attraktiv og moderne nærbutikk. Satsingen har gitt resultat i form av økende omsetningen.

Butikken har lagt forholdene til rette for turister, med gjestebrygge i Randsfjorden, stellerom, rasteplass og påfyllingskran for drikkevann. Butikken selger også jakt- og fiskekort.

Joker Bjoneroa har også tilleggstjenester som post i butikk, tippe-tjenester, Rikstoto og medisinutsalg.