Årets butikk i Nordland

Nærbutikken på øya Bolga på Helgelandskysten er kåret til årets nærbutikk i Nordland. Kjøpmann Marit Swensen tok imot prisen på Merkurs kjøpmanns-samling i Bodø.

PRISVINNER: Kjøpmann Marit Swensen har fått pris for årets butikk i Nordland. Prisen ble utdelt av  Helge Schei, daglig leder i Merkur.

Årets prisvinner driver en butikk med lange tradisjoner. Tor A. Swensen Eftf. har vært drevet av samme familie siden oppstart i 1929. Marit Swensen tok over driften i 2008. Da hadde butikken vært i drift i 78 år, og en lang familietradisjon ble ført videre.

Trening og kajakk

Marit Swensen tør å tenke nytt og satser utradisjonelt, noe som har vært nødvendig og riktig for å sikre butikkens videre eksistens. I dag tilbyr butikken både treningsrom og kajakk-turer i Meløys fantastiske skjærgård.

Nærbutikken på Bolga har en rekke tilleggstjenester, utover salg av dagligvarer. Her er post i butikk, muligheter for tipping, medisinutsalg, postpakke-utlevering og eget bibliotek.

Butikken selger også lokalmat fra distriktet, bensin og diesel. Om sommeren gir butikken ut gratis turkart over øya med tanke på turister.

- Kjøpmannen er nytenkende, ser muligheter og ønsker å gi tilbake til egen bygd.  Butikken har et godt utvalg av dagligvarer og yter service langt utover over hva en kan forvente, heter det i begrunnelsen for prisen.

Lokalt engasjement

- Prisvinneren involverer seg i lokalsamfunnet og samarbeider godt med egen kommune. Hun er aktiv i komiteer og arrangement og støtter opp om gode tiltak og er en ressurs på mange felt.

Butikken på Bolga var en av deltakerne i Merkurs pilotprosjekt for utvikling av butikken som sosial arena. I en takketale etter prisutdelingen la Marit Swensen vekt på hvor viktig støtte og rådgiving fra Merkur har vært for butikkens utvikling.

Marit Swensen fikk også en skriftlig hilsen fra kommunalminister Jan Tore Sanner.

- Butikken er et naturlig møtepunkt i bygda. Dette er noe jeg virkelig brenner for som, og her kan andre butikkdrivere ha mye å lære av deg, sier kommunalministeren.