Årets butikk i Midt-Norge

Kjøpmann Gunnhild Angen ved Matkroken Sætervik i Sør-Trøndelag har fått pris for Årets nærbutikk i Midt-Norge. – Prisvinneren involverer seg i lokalsamfunnet og har gjort butikken til et møte- og samlingssted for lokalbefolkningen hele året rundt, sier juryen om prisvinneren.

GOD SERVICE: Gunnhild Angen fikk pris for beste nærbutikk på grunn av god butikkdrift og god service for lokalsamfunnet.

Gunnhild Angen har drevet butikken siden 2009. Butikken har tidligere hatt flere drivere, og utfordringene var flere. De siste årene har butikken hatt en god utvikling og har etablert seg som et viktig nav i bygda.

- Kjøpmannen er løsningsorientert, ser muligheter og er meget service innstilt - langt ut over hva som kan forventes. Butikken har et variert og godt utvalg av dagligvare, og flere viktige service-funksjoner, sier juryen videre.

PRISUTDELING: Styreleder Inge Ryan (t.v.) overrakte prisen til Gunnhild Angen under Merkurs regionkonferanse i Namsos. T.h. Osen-ordfører Jørn Nordmeland og Merkur-konsulent Line Tellemann.

I 2013 ble det investert i et nytt mobilt drivstoffanlegg ved butikken, slik at fastboende og turister nå kan fylle tanken lokalt.

Middag hver dag

Drivstoffanlegget var knapt på plass før arbeidet med å utvide kaffikroken startet. Postens gamle lokaler fikk nytt liv og bygda fikk en ny sosial arena.  I tillegg til kaffe og kaker, har kundene nå også tilbud om middag. Kjøpmannen er kokke-utdannet. Men konseptet er enkelt: En rett hver dag.

Kafferommet har flere sitteplasser, ute og inne, og kan benyttes både på dag og kveldstid. Der samles folk til ulike aktiviteter og arrangement som salgs utstilling, sammenkomster, håndarbeidskafe, feiringer etc. Ingen anledning er for liten eller for stor.

HÅNDARBEIDSKAFÉ: Hver tirsdag samles kvinner i bygda til håndarbeidskafé.

Gunnhild Angen blir beskrevet som en dyktig kremmer, som også er flinke til å bruke sosiale medium som Facebook. Etter at hun overtok driften, har omsetningen på butikken vært jevnt stigende.

Stort engasjement

- Årets prisvinner involverer seg i lokalsamfunnet.  Hun er aktiv og støtter opp om gode tiltak. Hun er positiv, viljesterk, kreativ, omsorgsfull og inspirerende, heter det videre i juryens begrunnelse for valget av Årets nærbutikk for Midt-Norge.

Prisen ble delt ut i forbindelse med Merkurs regionkonferanse i Namsos.

 

SJEKK UT: Her er Matkroken Sætervik på Facebook